perjantai 31. maaliskuuta 2017

31.3. Sinne meni talvi

Tai eihä se ihan viel oo luovuttanu, mut lumet hävinny muualt ku varjosimmist paikoist. Yöpakkasii tietty, mut päivisi on jo kivaa. Aurinkoki paistanu aika hyvi :)

Ajohommelit jääny vähän vähemmälle, mut onneks ei iha kokonaa kuitenkaa. Satunnaisii lenkuroita hissuksee ajellu 11 lenkkii/ 327 km/ 40 h. Leukojakaa ejjoo tullu vejeltyy. Kääk, siinnon kohta döödlain eessä. Kaiken kaikkiaan pitää taas reipastuu :)

Makin kaa sopinu kesäkuulle rapeen setin. Kuulin, ett se meinaa ajaa tonnin kahtee päivää ja pääsin mukaan. Kovvoo hommoo, luulen...tai kyll sen tietää. Reittii alustavasti kateltu ja todettu, ett aikamoine lenkura tulee noilla kilsoilla :)

Kesälomareissuu varte sain hommattuu varusteita fillariin ja tilattuu teltan. Fillarikamat pitää viritellä kii ja testailla, mut tuntuu, ett alkaa olla romut siltäosin kasassa. Lukuuottamatta juomapulloje paikkoja. Perinteiset pullotelineenpaikat ei toimi runkolaukun kaa, nii pitää koittaa keksii jotai. Katotaas ku kokeilee.

Teltan kaa ei mennykää ku Römssössä. Jo monta kk sitte olin kyselly yhen teltan perään brittikaupast ja heti tilaus sisää, ku oikee tuli hyllyy. Pam, paketti auki ja tadaa, väärän värine. Vartavaste olin spostilla muutaman kerra yhteyessä väristä ja kaikki oli kunnossa tilausvahvistukessaki, mut ei. Ej onnistunu. Noh, hyvi tää viel voi mennä. Nytto viestitelty ja sovittu, ett postitan väärän takas ja ne lähettää uuven. Silläväli kuitenki, ku oon ootellu oikeet värii siit teltasta, nii valmistaja on saanu uuven version samast teltasta markkinoille. Onneks niil siel briteiss oli yks hyllyssä ja sain vaihettuu siihe uutee mallii :) Ois harmittanu, jos alunperin ois tullu se minkä tilasin ja nyt heti oisin huomannu jääneeni ilma niit parannuksii, mitä siihe uutee on tehty :). 

Lappeerrantaa avattii just Äksäksäl ja siel sai änpärin, jos meni ajoissa. No, mie menin. Olin paikalla ~10 min enneku avattii ja yllätys oli kova, ku jonoo eiollu nimekskää. Olin ehkä 5eskymmenes. Ootellessa juttelin muutaman ihmisen kaa ja kyll jokaisella oli änpärin lisäks joku täsmähankinta avajaistarjouksista mielessä. Nii oli miullakii. Karminin 520 villaritietsikan sai satasella 3kyt nopeinta. Ovet ku aukes, nii otin ojennetun ämpärin ja suorinta reittii fillariosastolle. Olin vissii eka mittarinhakija :). Hetke kattelin siinä, nii 3 miu lisäks haki sen. Laitoin kavereilleki viestii, ett jos joku ois tarvinnu, nii oisin voinu kikkailla niitä muutaman mukaan. No, ei kai kukaa siihe aikaa aamusta mitää oo ostamassa, enkä sit ottanu ku itelleni. Tarttu sielt mukaa pari settii ajoasujaki, ku olivat liki ilmasii, Katille koko hasardilla ja itelle vähä mallailemalla. Rätitki olin kyll ennakkoo bongannu mainoksista, ett siinäkää ei tavallaa kauppias onnistunu myymää muuta ku sisääheittotuotteit :). Myyjii oli kyl avajasii värvätty vähintää riittävästi.

Kuun puolivälissä alko Austraalias pitkämmatkan fillariajo, Indian Pacific Wheel Race ja sitä tuli seurattuu facest, juutuupist ja träkkerikartalta melkosen aktiivisesti. Jännä kui jännää voi tuommosen 5 500 kilsaa pitkän pyöräkisan kattominen pelkästää kartalla hiljaksii liikkuvia dotteja seuraamalla ollakaa :). Huikeeta meininkiä kuitenki, satoja kilsoja päivässä eikä öitäkää nukuttu, vaa kärki ajo "kokoajan". Oikeesti muutamii parin tunnin taukoja ekoina päivinä, iha älytöntä.

Viime yö, ku kisaajilla oli käynniss 13toista päivä ja ku kärkikuskit ois tullu maalii, muutti koko homman. Tokana ollu britti, Mike Hall jäi auton alle ja kuoli. Kisa keskeytettii siihe, tietysti. Oli aamull aika tyhjä olo, ku ekana ku meni faceen kattoon, ett olisko yön aikana tapahtunu jotai muutosta tilanteessa, nii oliki ilmotus onnettomuudesta :(. Oikeesti tuli paha mieli. Myötätuulta Mike Hall. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti