sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

2.7. Tour de Saimaa

24. Museoautojen "Saimaan ympäriajo"-tapahtuma ja ~12sta Makin vetämä pyöräilijöiden "vastaisku". Ajetaan vuosittain päinvastaseen suuntaan autojen kaa ja nähdään hienosti pidettyjä vanhoja autoja. Tänä vuonna ~260 pirssii. Peukku jokaiselle.

Lähdettiin seiskalta ajamaan kohti Lappeenrannan satamatoria, josta joukkoon liittyisivät Lappeenrannan kundit. Ilma oli jo heti aamusta lämmin ja ennusteen mukaista hellekeliä oli tulossa. Eipähän tarvinnu sadevehkeitä. Tuuli oli sopivasti etelänpuoleista ja jeesasi alkumatkaa.

Aamukahvi ja paikalline Kuutti-limu
Eka etappi suju reippaasti neljään pelleen vetäen ja päästiin hyvissä ajoin satamaan aamukahville. Pikkuhiljaa paikalle valu kaikki ilmoittautuneet ja kaikkiaan 11 pyörän voimi lähettiin kiertään Suur-Saimaata reitin Taipalsaari, Savitaipale, Porrassalmi, Anttola, Puumala, Imatra kautta.

"Pullaaa !!"
Savitaipaleelle suunniteltiin ekat pullakahvit ja ajeltiin sovitun mukasesti mukavan rennosti. Iso porukka "imi" mukanaan ja matka taittui lepposasti. Enne Taipalsaarta hetkeks mukaa liitty trikisoihin menossa ollu tuttu hiihtäjätyttö. Kiva ett järkkäävät pieniä mukavia kisoja myös näillä kulmilla.

Taipalsaaren jälkee ajo muuttu pikkuse kovemmaks ja mäkiä alettiin mennä aavistuksen kovempaa, mut kuitenki iha ok viel. Savitaipaleella hörpittiin kaffit ja Maki muistutti viel porukkaa matkan pituudesta ja korosti vauhdin rauhottamisesta mäkiin.

Välittömästi ku lähdettii liikkeelle oli yläketju kuitenki oleellisesti kireemmällä ja vauhti nousi reilusti. Sivumyötäinen tuuli siivitti vauhtia ja ajaminen muuttu rajuksi. Pieniä hetkiä lukuunottamatta sama tahti jatkui koko loppupäivän ja rennosta päivästä tulikin ihan oikea ajopäivä.

Mikkelin jäätyy taakse alkovat vanhat autot tulla vastaan. Matkaan autot oli lähetetty muutaman minuutin välein ja kivasti olivat levittäytyneet reitille. Hattua päästä useammalle viimesen päälle entisöidyn auton ja ajoasuja myöten tip top autokunnalle. Hauskaa katseltavaa. Reitin varrella oli ihmisiä hurraamassa autoille ja mekin saatii osamme kannustuksesta :)

Deja vu. Vety ja Kuutti
Päivän mittaan miulla vahvistui pöljä ajatus jatkaa ajamista viel varsinaisen ympäriajon jälkeen ja sain houkuteltuu pari muutaki hölmöö mukaan. Saavuttuamme Imatralle jatkettii muiden mukana matkaa Lappeenrantaan ja vedyt syötyämme alotettiin kolmestaan kotimatka.

Pidettii reipasta vauhtia ja jalka alko tuntua melko tyhjältä. Muutaman lisämutkan kautta ajelimme Kuohuun kalialle, mutta pilkku oli tullu just eikä tuoppia irronnu. Käytiin vielä viimenen sakkolenkki ja säästettii yhteiset kaliat toisee kertaan.

Aaaahhh...

400 kilsaa oli kuitenki ajettu, joten mie kurvasin kävelykadulle tuopilliselle. Aika muikean makusta, jopa muovituopista. Kova päivä, mut hyvä mieli. Ei noita yli 400 km lenkkejä oo liian kanssa kertynyt ja pöhkön hommaa kyll onkin. Tuskin enää tänä kesänä uudestaa, vaik varmaan pitäs ajaa noita, nii kai niihinki tottuis. Jotenki aivan eri maailma, kun vaik 300 km ajo, mut en tajja :)     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti