maanantai 13. kesäkuuta 2016

13.6.2016 Huilailuu

Kolme päivää aikaa lähtöön ja viis yötä jouluun.

Viime viikko oli jo melko hiljasta ajelujen suhteen ja olo alkaakin olla melko tuore. Kävin viel eile Milman hierottavana ja käpälissä tuntuu. Enää en uskalla mennä, ku vaikuttaa näin tukkosten kinttujen kanssa, ett useempi päivä menee hieronnasta toipumiseen.

Viikonloppuna piti alkaa laittaan kamppeita ja pyörää kasaan. Tuli kuitenki fillarivieraita Australiasta ja jäi omaan reissuun varustautuminen unohduksiin. Aussit retkellä Skandinaviassa parin kuukauden ajan, valmistautuakseen Saksassa ajettavaan brevettiin. Kova reissu tiedossa heilläkin. 618 km/ ~13 000 nm/ 54 h.

Mukavia ihmisiä. Kiva viikonloppu kertakaikkiaan. Sain hyviä vinkkejä ja vahvistusta omille ajatuksille kokeneilta pitkänmatkanpyöräilijöiltä. Tauot ovat etenemisen suurin surma. Ja mitä väsyneempi, sen lyhyepinä ja "tehokkaampina" tauot tulee pitää. Istumaan, saatikka pitkälleen ei kannata käydä :) "Survo nopeasti suu täyteen ja taskut pullolleen ja lähde liikkeelle. Syö ajaessa, sillä paikallaan syödessä hävittyä matkaa ei pysty ajamaan kiinni."

Sääennusteita tullu tuijoteltuu enemmän ku riittävästi ja nyt alkaa varmistumaan, ett kylmää on. Sateita, eikä lumisadetta näyttäis tulevan niin paljon kun aiemmin peloteltiin, mutt yöllä menee todennäkösesti kuitenkin pakkaselle...Haaveissani olin kuvitellut polkevani läkähdyttävässä helteessä, mutta taidankin ottaa pipon ja sorkkarukkaset mukaan :) No, samapa tuo. Pukeutumiskysymys kuitenkin...lähinnä ainakin.

Tänään viriteltävä pyörä mäkivarustukseen ja käytävä kokeilemassa. Ehtii sitten vielä huomenna ryntäilemään, jos jotain paljastuu. Polkimet vaihtoon, kun tuntuu toisessa entisistä olevan laakerit menossa sököks. Kiekot vaihtuu Shimanon C24siin ja samalla takapakka saa välitykset 11-32. Kompaktikammet onkin jo valmiina, joten eiköhän tuo 34-32 välitys piisaa. Ortliebin 4 litran "satulalaukku" ja pikkupussi tankoon riittää vaatteille, varaosille ja eväille. 2x 0,7 l pulloo juomille runkoon ja 0,5 l limupullo paidantaskuun. Riittää. Otan mukaan varasatulan, joka on täysin erilainen kuin nyt kiinni oleva cuituläpyskä. Tarvittaessa vaihdan sen Bormion "tukikohdassa" kesken ajon.

Eilen tuli vielä hotellilta säikytyssähköposti. Aloittivat, että varaukseni kanssa on ongelmia...sydän meinas pysähtyy. Onneksi olivat kuitenkin upgreidanneet miut toiseen hotelliin, joka on myös muutaman sadan metrin päässä tapahtumakeskuksesta :) Eli kaikki kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti