perjantai 21. elokuuta 2015

21.8.pe

Aamusta virkeänä liikkeelle ja supermarcadosta aamupalaa. Kohta löytyikin Vueltan avausetapin reitti. Yleisöaitojen pystytys oli kiivaimmillaan. Lähdin ajelemaan reittiä vastakarvaan väistellen rantsulle vaeltelevaa väkeä. Vastaan hurautti reittiin tutustumassa olevat Lambre, IAM, Colombia ja Astana. Sääliksi pistää ajajien puolesta, sillä niin huimalle reitilla joutuvat huomenna syöksymään. Rantaa seuraavaa klv:tä yritettiin kymmenien kunnan työntekijöiden voimin harjata irtohiekasta. Käsin, katuharjoilla :) Yksi pätkä reitistä menee rantahiekan puoleltakin ja siihen oli tehty muovisistä levyistä ”ajokelpoinen” pinta. Haluan vaan nähdä kuka siihen tyrkkää aika-ajo asennossa 50 km/h. Voi amalgaamit löytyä tien pinnasta. Huh huh.

Muutaman kympin ajeltuani ajattelin käydä kysäsemästä hotellista huonetta, mutta kaksi ensimmäistä möi ”ei oota” ! Paikallisten lomakausi. Kolmannesta löytyi kuitenkin täydellinen setti. Kellarissa oli vapaana huone, jota ei voi oikeille ihmisille myydä :) Minulle 35 €. Otin huoneen ja hylkäsin repun selästä. Ilman kuormaa kohti Gibralttaria ja olipa mukava ajaa ylämäkiäkin :) Muutama 8 % nousupätkä osui reitille. Kivaa. Kuuma vaan oli kun ei ajoviima yhtään viilentäny. 36 näytti muutaman kaupan mittari ja siltä se kyllä tuntui.


Kyllä se siellä on...
Gibralttariin ei tarvinnut rajalla edes pysähtyä ja ajelinkin suoraan niemen kärkeen, Europa Pointille, Afrikkaa kuvaamaan :) Hämärästi manner kyllä näkyikin, mutta matkaa kuitenkin sen verran, ettei siitä salmen yli uimaan ois tehny mieli lähteä. Kilometritolkulla joka tapauksessa. Laivaliikenne vaikutti hurjan vilkkaalta ja peräkanaa ohi meni isoja aluksia.
Punnittuja virvokkeita
 Kuppilassa hoksasin vasta kassalla, että koska Iso-Britanniassa ollaan, niin punta oli käytetty valuutta :)

Noin 10 tuntia olin tänään liikkeellä, josta ~7 tuntia liikkeellä. Vajaa 140 km tuli ajettua. Ihan tarkkaa en tiiä, kun mittarista loppu akku vähän ennen hotellille tuloa...En muuten tiedä tämän paikan nimeä :) Pitänee kysyä joltain...

Ja tietovisa. Poltinko tänään nahkani ? Saa yrittää kaks kertaa. Aurinkorasvaa ? Joo, on sitä tuolla repussa :(

5 kommenttia: