sunnuntai 23. elokuuta 2015

22.8. la

Jaahas. Eilen illalla vinkahti siitä kohtaa, että tänään ajelutti. Otin punkan Malagan halvimmasta backbackers mestasta, 34 €/ 2 yötä. Ei paljon taas kannattanu telttaa raahata :( No jospa sitten vuorilla ... mutta asiaan.

Aamusta mukavasti herätys ilman kelloa ja liikkeelle. Uusi majapaikka oli 95 km päässä. Myötänen työnteli auliisti ja matka joutui. Motarin reunaa oli hyvä viilettää, eikä jatkuvasta kahden kaistan jonosta huolimatta yksikään autoilija aiheuttanu sydämmen tykytyksiä.

Aamun kohokohta osui Marbellan tietämille, kun rampista motarille nousi Movistarin tiimi aamulenkillään. Porukka oli mennyt kahtia ja minä osuin niiden väliin. Alkuun ajelin 50 m Pitin porukan takana, enkä viitsinyt kiihdyttää ottaakseni kiinni. Toinen ryhmä tuli saman 50 m miun takana. Melkolailla samaa vauhtia mentiin. Pikkuhiljaa eturyhmä lipui kauemmas ja ~5 km ajettuamme tuli takimmainen ryhmä peesiini :) No, ohihan ne sitten lähti, mutta kun ryhmän ensimmäisenä tullut Nairo Quintana ajeli hetken matkaa rinnalla ja hymyillen näytti peukkua ja sanoi "Hola", niin olipa mattian suupielet tovin ylöspäin. Voisi siis lapinlisällä sanoa, että jutusteltiin niitä näitä ja hieman sivuttiin päivän taktisia kuvioitakin ;) Harmi, kun Movistar laskeutui seuraavasta rampista pois motarilta, niin en päässyt nauttimaan peesistä kuin pari sataa metriä. Olishan se ollut kiva ajella pidempäänkin tuollaisten vetomiesten perässä :)

Malagaan saavuttuani olin hieman edellä aikataulua ja kun huomasin Carrefourin hypermarketin pihalla Vueltan kojuja ja panderolleja, niin kurvailinkin muutaman mutkan kautta paikalle. Parkkikselle oli viritelty markkinahärdelli. Syötävää ja juotavaa oli monenlaista, kuoharista jätskiin ja paella-pata porisi liedellä. Kaikki ilmaiseksi. Minäkin muutaman viinin maistelin ja kakun hotkaisin. Alueella oli myös lapille ja lapsenmielisille pientä kisailua ja pelailua. Kaikilla näytti olevan hauskaa. Hetken alueella toikkaroituani ilmestyi eteen Vuelta paitainen ammattikuvaaja, joka kiersi minut videolla tähtäillen. Lienee FDJ:n Suomen mestarin ajoasulla ja työntelemälläni fillarilla ollut jotain osuutta saamaani huomioon :)

Majoitus löytyi helposti ja nakkasin vaan kassin säilöön ennenkuin käänsin pyörän ympäri ja lähdin ajamaan samaa reittiä rapiat 50 km takaisin Marbellaan :) Tai en mennyt ihan samaa reittiä, kun olin huomannut mukavan mäen, joka oli kiva kiivetä. Arviolta 5-6 % nousua riittikin varmaan 5 km matkan. Oli hyvä alustus tuleviin oikeisiin mäkiin. Tykkäsin :)

Pikkasen kun nousi, niin jo alkoi olla näkymiä
Kovasti odottamani Vueltan TTT lässähti jo ennen kuin ensimmäinenkään joukkue oli liikkeelle lähtenyt. Reitti oli vaarallinen, eikä todellista kilvanajoa edes yrittänyt kuin muutama tiimi :( Muutaman alkupään tiimin ohimarssin hurrasin radanvarsiaidalla, mutta sitten kiipesinkin ravintolan lehtereille täydentämään energiavarastoja. Paikan sain onneksi terassin reunalta, joten kannustus onnistui viimeisellekin porukalla. FDJ ja Jussi saivat tietysti kovimmat läpytykset ja huudot :)

Palkintojenjakoa seuratessa huomasin auringon laskevan kovaa vauhtia ja oli selviö, että ajaisin motarilla pimeässä. Päivän kokemukset antoivat uskoa ja sytytin valot. Ei edelleenkään minkään näköistä sählinkiä autojen kanssa. Tilaa löytyi :)

15 km ajettuani sihahti kuitenkin takarenkuli kovin pehmeäksi. Teräslangan pätkä siististi läpi :) Sisuri vaihtui, ei siinä mitään, mutta paineet renkaassa jäivät kovin alas, joten päätin olla uhmaamatta kohtaloa. "Nätisti" ajellen Fuengirolaan, josta junan kyytiin. Lippu maksoi 3,60 €. Malagassa asemalta pari kilsaa hostellille. Liikkeellä 15 h, josta pyörällä ~ 8 h/ 185 km.

Metkoja paikkoja nää hostellit. Nyt 10 hengen dormitorissa. Makaan nuoren naisen päällä, ulkoa kuuluu kitaran soittoa ja oikeasti ihan hienoa laulua. Ai, nyt siellä pihalla riidellään :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti