torstai 27. elokuuta 2015

27.8. to

Hassua, mutta jotenkin olin kuvitellut tälle päivälle siirtymän Sierra Nevadan eteläreunalle katsomaan Vueltaa, mutta ei siellä olisi muita ollutkaan. Seitsemäs etappi ajetaan vasta perjataina, joten tämä päivä on luppoa.

Aamusta chillout-ajelulle lähiseudun kyliin. Katsotaan mitä löytyy :)

Päivä päivältä alan viihtyä paremmin espanjalaisessa elämänmenossa. Onhan se välillä sekavaa pohjoisen asukille, mutta kun ei tee siitä numeroa, nii huomaa kaiken kuitenkin toimivan. Kielen kanssa olen hukassa, mutta jotain on tapahtunut verrattuna edellisten vuosien vierailuihin. Kaupan kassalla en pääosin enää erotu kielen vuoksi paikallisista. Ymmärrän ja osaan yksisanaisesti vastata yleisiin kysymyksiin. Rafloissa tilaan pääosin espanjaksi ja uskallan yrittää selvittä asiani paikallisten kielellä. Ääntämiseen alkaa vähitellen löytyä riittävää chöcccötyctä ja osaan paremmin yhdistää kuulemani sanat kirjoitettuun ulkoasuun.

Olen aika innoissani. En ole koskaan kokenut vastaavaa. Aiempi kielitaitoni perustuu puhtaasti koulunpenkillä istuttuun, enkä ole ymmärtänyt kuinka tehokasta oppiminen voi ollakkaan aidossa ympäristössä, jossa kaikki viestintä tapahtuu vieraalla kielellä. Nyt elättelen toivetta, että kuukauden kuluttua hoitaisin arkisista asioistani enemmän espanjaksi kuin englannilla. Tiedän. Kova tavoite, mutta, jospa oppisin sen 50 sanaa, jonka sanotaan olevan kielellä pärjäämisen rajana :)

Ai, niin. Nyt tuli mieleen se pari päivää sitten miettiväni asia, joka pitää kirjoittaa :)

Väsynyt jalka ei palaudu ajamalla :) Työnsin retken päivät 2. ja 3. kohtuullisen kovaa ja semipitkästi, pikkuisen huonolla juomisella sekä syömisellä. Jalat oli aika tyhjät ja aattelin vaan kevyesti pyöritellä jalat kuntoon. Eiipä ole onnistunut. Kevyesti olen ajanut ~100 km/ pv eivätkä jalat ole kovinkaan rentoina. Kipua ei suorastaan tunnu, ellei lihasta paina :), mutta pieninkin puristus polkiessa paljastaa rasittuneen elimistön. Ehkä joudun joskus oikeasti pitämään lepopäivän, mutta nyt on kyllä into niin kova, etten halua moista edes harkita :)

Maailma muuttuu ja mieli kans. Enpäs lähtenykkään ajelemaan, vaan kävelin kaupungilla kuin parempikin turisti. Granadan ytimestä jäi käteen sama mikä muistakin isoista kaupungeista, eli se siitä.

Huikean kuuma tuommoisessa maleksimisessa tulee. Lämpömittarit näyttävät sitkeästi yli +35 lukemia ja kun tuuli ei yhtään liikuta ilmaa, niin paidan kastumista ei tarvitse pelätä. Se on jo märkä.

Melkosen hiljaiseksi muuttuu kaupunki, kun ihmisten työpäivä päättyy. Menevät varmaan muutamaksi tunniksi koteihinsa, sillä illalla kadut taas täyttyvät. Ravintoloihin mennään täälläkin koko suvun kanssa syömään ja huutamaan :)

Kaivelin repun sisältöä ja tuumin vielä lisää löytyneiden tavaroiden tarpeellisuutta. Hihat ja lahkeet, hmmm...periaatteessa pitää olla näin pitkällä reissulla, mutta ku tiesin ettei ainakaan 2 eka viikkoon ole kylmä, nii olis pitäny jättää kotiin.Sadetakkiin melkein samat sanat, mutta kun vuorille kuitenkin tiesin suuntaavani niin jotain backuppia oli hyvä olla matkassa. Ehkä hyväksytään, mutt... Action kamerat, 2 kpl ja tykötarpeet. No, ainakin toinen on turhaan mukana. Ennoo mikään editoija, joten vilmiä ei kuitenkaan synny, nii miks pitää raahata noita mukana. Muutaman kerran on ollu kamera ranteessa ja pätkiä kuvannu, mut silti...Noi muuten painavatkin ku synti. Käsipuntarilla vaakiten sanoisin, että parisataa grammaa/ härpäke ja telineet päälle.

Summasummarum varusteista. Puolet pois ja riskillä liikkeelle. Jatkossa vastaavan 5 vkon retken reppu ei saa painaa ku 6 kg ja sitkin pitää viell tarkkaan miettii telttavarustuksen (1,3 kg) mielekkyyttä.


Kysehän ei oo siitä, etteikö tavaroita sais mahtumaan, jos haluu...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti