maanantai 14. syyskuuta 2015

13.9. su

Madrid-päivä odotellen illan Vueltaa sujui rennosti kaupoissa ja kahviloissa maleksien. Fiilis oli hyvä, mutta joku tuntui odottavan tekemistään...en keksinyt mikä...?

Iltapäivästä asettauduin huoneeseeni ja laiton ruoan sekä aloin katsomaan telkarista naisten pyöräkisaa, joka käytiin aivan tuossa vieressä, samalla reitillä kun miehet hetken kuluttua sinetöisivät Fabio Arun voiton. Hävytöntä, mutta en vaan jaksanut vääntäytyä ulos katsomaan naisten mielenkiintoista kilpailua :( Olin yksinkertaisesti liian väsynyt, menttaalisesti.

Naisten kilpailu tuli maaliin samalla, kun miesten porukka starttasi omalle etapilleen hieman kaupungin ulkopuolelta. Aloin vähitellen pukeutua sotisopaan ja juuri sopivasti työntelin pyörän ulos majapaikasta.

Kurvailin varovasti ihmisiä väistellen kohti hyvää paikkaa. Onneksi matkaa ei ollutt kovin paljon, sillä ennenkuin ehdin "asemapaikalleni", kurvasivat kilpailijat ohitseni. Viritin liput sukkelesti kiinni mainosaitaan ja asetuin odottamaan seuraavaan kierrosta.

Ite oot väärinpäin


Pieni hatka oli irti, mutta pääjoukko piti eron sopivana, ettei "työtapaturmaa" pääsisi käymään. Hatkassa oli mukana myös FDJn Laurent Pichon, joten kovaa kannustusta irtiottoporukalle koitin antaa. Myös KOM kisan voittaja, Caja Ruralin, Omar Fraile oli mikana porukassa ja hänellekin annoin kovat henk.koht. huudot, jotka Omar kuuli ja kuittasi naurulla ja käden heilautuksella :)

Vaikka olin ottanut tietoisesti paikan "ylämäkeen", melko läheltä 180 asteen kurvia, niin vauhdit olivat huikeita :) Mahtavan kuuloista kun satapäinen pääjoukko humisi aivan vierestä.

Myös FDJn huoltoauto sai osansa Suomenlipun huskutuksesta ja torvikin torähti vastineeksi :) Hatka ajettiin kiinni ja kisa loppui odotettuun massakiriin. Onneksi Giant sai pedattua edes sen yhden etappivoiton John Degangolbille, niin ei Dumoulinin kokonaiskisan menestyksen uhraaminen ollut aivan turhaa ;)

Suureksi yllätykseksi FDJn Kevin Reza oli massakirin 9. En olisi ikinä uskonut mäkiapukuskilta, joka ajoi edellisenä päivänä itsensä aivan kuutamolle, moista repimistä. Hienoa kuitenkin.

Aita poikki ja pyörä reitille. Suit sait tiimialueelle ja FDJn autoille. "Nyt ruikutan kunnolla". Paikalla enää pakettiauto ja yksi farkku. "Hihasta kiinni" yhtä farkun ympärillä pyörivistä: Hi, I`m a Finnish guy and I`ve been following You now for three weeks. Is there any possibility for me to get a bottle" "Oh, it`s You. Just wait a minute" mies sanoi ja otti hymyillen kiinni olkapäästäni. Siirryin pois tieltä pysyen kuitenkin auton lähellä. Mies ja muu tiimi touhuili telineiden, antenien ym. kimpussa, kunnes yht`äkkiä hän ilmestyi takaluukulta pikaisesti kahden pullon kanssa. Salamyhkäisen oloisesti pullot livahtivat pyörän telineisiin ja kiiteltiin molemminpuolin :)

Yhtä pian kuin pullot ilmestyivät, mies istahti auton rattiin ja lähti liikkeelle. Vielä vilkaisu ja minulta leveä hymy kiitokseksi.

Katselin ymmyrkäisenä poistuvaa autoa, kun ensimmäinen pieni poika juoksi luokseni ja pyysi pulloa. Kieltäydyin ja nousin pyörän päälle ajaakseni eteenpäin. Liikkeelle päästyäni ja kävelyvauhdilla luikerrellessani eteenpäin tiimialuetta ympärillä alkoi sellainen kuhina, etten ymmärtänyt ollenkaan...? Pullonpyytäjiä ja valokuvan ottajia. Osa jopa lupasi maksaa pulloista..! Ei ole sitä hintaa, jolla myisin.

Pullot saatu ja viimeinen valokuva poistuvaan autoon.
Saavuin Cofidiksen bussin kohdalle ja kurvasin aivan bussin takaoven tuntumaan. Kysäisin siinä seisoksivalta mieheltä "Is Dominique still in here ?" Mies meni jotenkin hämilleen ja alkoi kuikuilemaan bussiin. "Don`t bother him. Just tell my cheers" Mies on aivan hiljaa ja samalla Dominique Rollin astuu ulos bussista. Hän jää katselemaan ympärilleen ja minä huikkaan "Dominique ! Hi !" Ja astun luo. Kerron seuranneeni hänen uraansa FDJn ajoilta ja olevani tyytyväinen, että hän päätti tehdä comebackin välivuoden jälkeen. Hän katsoo minua hetken ja alkaa juttelemaan. Ei ollut helppo päätös palata kiertueelle ja vaati kovemman työn kuin hän odottikaan päästäkseen riittävään kuntoon pystyäkseen auttamaan tiimiä. Kova Vuelta. Minä kerroin ostaneeni hänen vanhat FDJ ajoasut, kun hän lopetti ja toivotin menestystä seuraavalle vuodelle sekä hauskaa tätä iltaa :) Huoltomies oli silläaikaa käynyt nappaamassa Rollinin käsistä laukut ja pakannut ne auton ja myös Dominique nousi kyytiin moikaten. Hieno hetki mattian retkellä.

Palkinnonjako juhlallisuudet olivat käynnissä ja Alejandro Valverde saapui pakintojen jakoareenalta tiimibussille. On se iso tähti tässä maassa. Satapäinen joukko faneja kulki mukana ja tiimi "suojasi" kuskin reittiä. Bussilla Valverde sitten pysähtyi ja otti fanit. Nimmareita, valokuvia, jokunen sanakin tuntui riittävän kaikille. Vaikka itsekkin hänen tyylistään pidän, en lähtenyt sentään lähtenyt rynnimään kohti bussin ovea :)

Alejandro ja faniruuhka

Ajoin hiljalleen pois alueelta ja hymyilin leveästi. Hieno ilta ja upeita kokemuksia. Pullot, Dominique...  

Ja kahta en vaihda.


2 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä. Hauskaa kuin pikku asioista voi tulla hyvä mieli.

      Poista