maanantai 14. syyskuuta 2015

14.9. ma

Aamulla herätessä oli tyhjä fiilis. Mitäs sitten tekis. Vuelta antoi mukavasti kolmeksi viikoksi askaretta, mutta nyt pitäisi pärjätä ilman. Vetkuttelin ja vitkuttelin lähtöä, mutta viimein löysin itseni Madridin kaduilta. Päivän missio oli löytää ulos kaupungista.

Hiljalleen, risteys risteykseltä, valuin kohti lähiöitä ja lopulta Keravaa. Matka eteni alkuun hitaaaasti, mutta pikkuhiljaa liikenne rauhoittui ja tiet selkenivät. Pääsin maalle :)

Taputtelin muutaman pikkukylän läpi ja mietin kuinka kuolleilta ne vaikuttivatkaan. Taloista ei pystynyt päättelemään ovatko ne tyhjillään vaiko asuttuja, sillä päivisin kaikissa ikkunoissa on metalliset aurinkosuojat, jotka näyttävät samalta, kuin ne olisi laudoitettu umpeen :)

Evästellessäni katselin kartaa ja ajattelin ajaa Toledon kaupunkiin. Viimeinen kylä ennen Toledoa oli Bargas ja ajamaani katua reunusti vahvat teräsaidat. Osin paikallaan, osin nipuissa. Härkäjuoksu oli ainoa selitys jonka minä keksin...  


Vaikuttaa kuin joku kaipaisi liikuntaharrastukselleen motivaatiota vai...
Bargasin jälkeen liikennesuunnittelija oli taas käyttänyt maanantaipäivänsä miettimällä saapumista Toledoon. Ajamani tie liittyi moottoritiehen, eikä vaihtoehtoa ollut. Myöhemmin katselemalla karttaa selvisi, ett olisi pitänyt ymmärtää ilman mitn vinkkiä kääntyä jo enne Bargasia 90 astetta väärään suuntaan ja kierrellä ties mistä. Minä tätä en kuitenkaan ollut älynnyt ja kyklokrossailtuani motarin viereisen hiekkatien loppuun päätin suhauttaa muutaman kilometrin 3m leveätä piennarta pitkin, jo näkyvään kaupunkiin.

Toledo suunnasta...
Mitään ongelmaa en Espanjalaiseen tapaan matkalla kokenut ja olo oli turvallinen. Saavuin Toledoon ja majoittauduin kaupungin reunamille. Ajatuksissa oli hiukan lepäillä ja lähteä pyörällä tutustumaan kaupunkiin, mutta uni tuli ja aika meni. Heräilin päivällisaikaan ja lähdin kävelemään pitkin kaupunkia. Tavoitteena oli ruoan lisäksi saada nettiyhteys, koska hotellin netti meni nurin, niin mukavan näköisen ruokapaikan löydettyäni kysyin myös olisiko heillä wifiä. Ihmetys oli suuri sillä ravintoloilla ei ollut tarjota asiakkailleen internet yhteyttä. Aikani etsittyäni kyllästyin ja kävin hakemassa evästä ja painuin hotellille katselemaan telkkaria. Pitäköön ruokansa.

...ja toisesta
Muuten Toledo kyllä vaikutti oikeinkin mukavalta kohteelta, vaikka joskus tulla ihan ajan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti